Tutorials in Coronatijd

Af en toe geef ik workshops bij VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen. Door de Coronacrisis is het even niet mogelijk om cursussen te geven. Erg jammer natuurlijk. Maar gelukkig heb ik een camera een statief, een opname apparaat en goede moed.

Ik ben mijn eigen camera-, licht, geluids- vrouw, editor en acteur.

Het plan is om elke week een filmpje te maken met een nieuw idee, voor de mensen thuis, om met de handen bezig te blijven. Het is wat werk maar ik word er steeds handiger in. Het liefst neem ik alles op in mijn studio want daar liggen veel materialen om te gebruiken. Echter lopen er door mijn studio een aantal buizen die geluid veroorzaken. Normaal heb ik daar geen last van. Ik vind het rustgevend, het is een zacht sussend geluid. Op film is dit geluid heel irritant en afleidend. Hier moet ik nog een oplossing voor vinden.

De beste shots.

Ik ben mijn eigen camera-, licht, geluids- vrouw, editor en acteur. Handig want ik weet precies wat ik wil en hoef met niemand te overleggen. Maar het is ook zoeken de juiste balans. Ik merk dat ik het lastig vind om EN te praten EN te maken EN de camera EN het opnameapparaat in de gaten te houden. Staat alles nog wel in beeld? articuleer ik goed? waar is de lijm? Hoe is het met mijn onderkin?

Stapje voor stapje komt er progressie in mijn tutorials. Helemaal nu ik ook bumpers en andere audio heb gekregen van Timon Abels, ook van VRIJDAG.

Hieronder vind je de linkjes naar de tutorials.

Dingen dagboek: https://bijvrijdag.nl/beeldende-kunst/thuisagenda/dingen-dagboek/

Kaarten maken van oude postzegels: https://bijvrijdag.nl/beeldende-kunst/thuisagenda/verhalen-maken-met-oude-postzegels/

Bouwen met vergeten dingen: https://bijvrijdag.nl/beeldende-kunst/thuisagenda/bouwen-met-vergeten-dingen/

Verwacht: Bouwen met snippers.