Foto Eva LenisIn het huidige oerwoud van media dat wij dagelijks doorkruisen, zijn het illustraties die de weg wijzen en ons helpen de wereld te begrijpen. En dan met een knipoog. Ik maak zulke illustraties. Denk aan (e-)boeken of (digitale) tijdschriften. Maar dat niet alleen: mijn werk is geschikt voor alle typen media en past goed in animaties en videoproducties.

Bij mij draag ik altijd een schetsboek of iPad pro. Daarin leg ik taferelen vast die ik voorbij zie komen, tijdens een wandeling, (museum)bezoek of een andere belevenis.

In mijn studio werk ik deze schetsen uit. Vaak doe ik dit met inkt en potlood en een vleugje gekeurd papier. Soms snij of bewerk ik de illustraties digitaal bij. Er is ook werk dat ik volledig met de computer maak.

Suzanne Hansen oprichtster van Fietsje.nu over Eva Lenis:
“Eva Lenis heeft als illustrator een eigen, originele handtekening. Haar werk is speels, verhalend, vrolijk en troostend. Daarom vroeg ik haar om een bakfiets te illustreren voor het kinderziekenhuis. En later ook om ander bakfietsbestickeringen en kindertekeningen voor in de fietsenwinkel (Fietsje) die ik heb opgezet. Als Eva haar fantasievolle ‘karakters’ tekent,  lijken ze lichtvoetig getekend. Wat ik mooi en ook knap vind is dat haar tekeningen als vanzelf associaties oproepen met verhalen”

Gert Bron (Participatie & Schoon at Stadsbeheer gemeente Groningen) over Eva Lenis:
“Meerdere jaren maakt Eva fraaie ontwerpen voor onze Participatie-acties. Het ontwerp en de tekst zorgen voor duidelijke informatie voor de veelal zeer gemelleerde samenstelling van de bevolking in de wijk.”