IK BEN EEN LEKKER DING

Er zijn wel eens momenten waarop ik INEENS denk: ik ben te dik. Dan ga ik midden in de nacht mijn BMI bereken. Zo tegen 03:00 uur want dat is de beste tijd.

Adv. Drukwerknodig heeft mijn illustratie op textiel gedrukt. De textielposter wordt gemaakt van 100% katoen is en duurzaam en tevens UV- en waterbestendig. Het ophangsysteem zoals je deze op de foto ziet, kan je er los bij betellen. https://www.drukwerknodig.nl/fotoproducten/foto-op-textielposter/

Dit keer ging ik voor de BMI meting naar de site van het voedingscentrum. Leeftijd, lengte en gewicht invullen KLIK en BAM daar zie je je rapportcijfer. Er staat: “Je gewicht is te hoog. We raden je aan om bij de huisarts je bloedruk, cholesterol en bloedsuiker te laten meten.” Heb ik gedaan en alles was, ik citeer de assistent: “perfect!”.

Tijdens het koffiezetten doe ik diepe squats, ik sta achter een stabureau en eet rauwe paprika’s en komkommer als snack. Ik beweeg bijna elke dag mijn stappenteller rond. Wandelen en rennen vind ik echt ook heel leuk! Het is lekker voor het hoofd en geeft vaak inspiratie en energie.

Ik zat in groep 8 en we moesten op de weegschaal staan. 

Al met al voel ik mij best gezond en fit. Zo’n BMI is ook maar een cijfer natuurlijk. Maar, beste mensen het valt niet mee. Het gaat in je hoofd zitten en alles wat er over gezegd wordt komt binnen en blijft binnen. Wanneer ik een feest, vergadering of klaslokaal betreed kijk ik ALTIJD eerst of ik de dikste persoon ben in de ruimte. Dit is begonnen na een gymles in 1997. Ik zat in groep 8 en we moesten op de weegschaal staan. 

“Goh, zo zwaar zie je er echt niet uit”

Het wegen gebeurde achter een bok, voor wat privacy, dat dan weer wel. Na afloop van de les vroeg iedereen toch even aan elkaar hoeveel er op de teller stond. Op mijn eerlijke cijfers volgde een reactie van een klasgenoot: “Goh, zo zwaar zie je er echt niet uit”. Lief maar tegelijkertijd ook zo kwetsend. Vooral omdat ze er heel zielig bij keek. Ik voelde mij, na deze gymles voor altijd de grootste en de zwaarste.

En roep af en toe iets leuks tegen jezelf of tegen elkaar.

Die weegschaalgymles is meer dan twintig jaar gelden. Er zijn sinds die tijd zoveel meer opmerkingen geweest. Mensen van ver weg EN dichtbij. Nog niet op de helft van mijn leven (biddende emoji) kan ik alleen maar beamen wat al vaak wordt gezegd: Het wordt makkelijker. Er zijn zoveel woorden, pik de beste eruit en leef verder. Makkelijk gezegd, probeer het toch maar. En roep af en toe iets leuks tegen jezelf of tegen elkaar. Mijn kind is hierin mijn muze. Hij is het die schaamteloos voorop mijn fiets tegen de rest van de wereld roept: “IK BEN EEN LEKKER DING!”

Dus nu allemaal:

IK BEN EEN LEKKER DING! 

JIJ BENT EEN LEKKER DING!

WIJ ZIJN LEKKERE DINGEN!