letter v

cross media illustraties cross media illustraties

oor unieke cross media illustraties ben je bij mij aan het goede adres. Ik werk hard, efficiënt en deadlines eet ik voor ontbijt.

In 2007 ben ik afgestudeerd aan Minerva (kunstacademie Groningen). Daar heb ik vormgeving en communicatie gestudeerd. Tijdens mijn studie ben ik begonnen als freelance illustrator. 

In het huidige oerwoud van media dat wij dagelijks moeten doorkruisen, zijn het illustraties die de weg wijzen en ons helpen de wereld te begrijpen. En dan met een knipoog. Ik maak zulke illustraties. Denk aan (e-)boeken of (digitale) tijdschriften. Maar dat niet alleen: mijn werk is geschikt voor alle typen media en past goed in animaties en videoproducties.

Mijn studio heb ik bij Stichting WEP in Groningen. Daar zit ik samen met andere creatieven. 


Suzanne Hansen 
oprichtster van Fietsje.nu over Eva Lenis:
"Eva Lenis heeft als illustrator een eigen, originele handtekening. Haar werk is speels, verhalend, vrolijk en troostend. Daarom vroeg ik haar om een bakfiets te illustreren voor het kinderziekenhuis. En later ook om ander bakfietsbestickeringen en kindertekeningen voor in de fietsenwinkel (Fietsje) die ik heb opgezet. Als Eva haar fantasievolle ‘karakters’ tekent,  lijken ze lichtvoetig getekend. Wat ik mooi en ook knap vind is dat haar tekeningen als vanzelf associaties oproepen met verhalen" 

Gert Bron (Participatie & Schoon at Stadsbeheer gemeente Groningen) over Eva Lenis:
"Meerdere jaren maakt Eva fraaie ontwerpen voor onze Participatie-acties. Het ontwerp en de tekst zorgen voor duidelijke informatie voor de veelal zeer gemelleerde samenstelling van de bevolking in de wijk." 

Foto Eva Lenis